zaterdag 19 februari 2011

Wie is Antanas Mockus?

Voor één keer doe ik het: mensen aanraden op zondag teevee te kijken. Morgenavond laat (zondag de 20e) wordt een herhaling uitgezonden van Wintergasten. Raoul Heertje bezoekt Antanas Mockus, van huis uit filosoof en wiskundige. Mockus maakte naam als burgemeester van Bogota. Door toepassing van onorthodoxe methoden behaalde hij verbluffende resultaten.

Zo daalde in de miljoenenstad het aantal dodelijke verkeersongelukken met vijftig procent, mede door de inzet van mimespelers. Eerder dit jaar verloor hij de presidentsverkiezingen in Colombia, ondanks dat hij een tijd lang hoog in de polls stond.



Mockus is een man van principe, een inspirerend leider en iemand die in zijn zoeken naar gerechtigheid iets laat zien van Jezus. Een aanrader dus! Zondag 20 februari, 23:30 op nederland 2.

donderdag 10 februari 2011

FAQ - vragen van jullie die de komende tijd langs komen

Deze onderwerpen hoop ik voor de komende tijd te behandelen, op basis van jullie vragen. 

13 februari: In Hebreen 6 wordt gezegd dat er mensen zijn die in bepaalde omstandigheden niet meer terug kunnen keren naar God. Wat wordt daarmee bedoeld? Hoe moet je daar mee omgaan?

27 februari:  Er zijn mensen die denken dat God mensen straft door ze naar de hel te sturen,  waar de duivel ze dan ‘krijgt’ om ze te folteren. Klopt dat nu met wat er in de Bijbel staat?Komen straffen van de duivel of van God?
               
20 maart: Twee vragen tegelijk: Hoe weet je dat je wedergeboren bent?  Wat betekent het te weten dat we kinderen van God zijn? We lezen  1 Johannes 3: 1-7 en 1 Joh. 4: 7-12.

27 maart: Wat kun je nu uit Efese 2 leren  voor het samen gemeente zijn? (let op: dit is een wijziging!)

24 april:  In  Openbaring 21 vers 1, daar staat dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde   komt, omdat de oude hemel en de oude aarde voorbijgegaan zijn. De vraag is nu:Waarom ook een nieuwe hemel?

De serie FAQ hoop ik te houden in de middagdienst. Iedereen dank voor het inleveren van vragen. Er is helaas geen ruimte om ze allemaal te behandelen, dus ik heb ook een aantal mensen moeten teleurstellen. De diensten kun je in de loop van de week nadat ze gehouden zijn hier naluisteren.

donderdag 3 februari 2011

rijkdom: mijn meiden

Ik kon het niet laten, deze foto van 'mijn meiden' was te mooi om te laten liggen: klik voor de grote versie.

dinsdag 1 februari 2011

Nieuwe prekenserie - jullie vragen alstublieft!

Een vraagje voor mijn gemeenteleden en andere geïnteresseerden: waar moet binnenkort de preek over gaan?

In de komende weken mogen jullie bepalen waar de preken in de middagdienst in BWWZ over gaan. Laten we zeggen FAQ - veelgestelde vragen. Dus stuur mij alsjeblieft een bericht met daarin een bijbeltekst, waar je wat meer van wilt weten. Of stuur een vraag op waar je nu eindelijk eens een antwoord op wilt. Of een bijbelgedeelte wat je gewoon aanspreekt, en waar je graag een preek over zou horen. Niets is te gek, alles mag, geen enkele vraag is raar. Vragen stellen in de reactie op dit blog kan natuurlijk ook.

Ik zal die vragen proberen te bundelen, en zal dan hier een nieuw bericht plaatsen met daarin de meestgestelde vragen. Dan wil ik met u op zoek gaan om vanuit het Woord van God antwoorden te vinden op de vragen, of manieren zoeken om met de vragen om te gaan. Natuurlijk weer ik ook niet alles, maar ik geloof wel dat we met al onze vragen bij de Here terecht kunnen. En ik geloof ook dat Hij ons leiding wil geven vanuit zijn Woord.

Ik ben erg benieuwd welke vragen er naar boven komen, en zie er naar uit om samen er mee aan het werk te gaan!