donderdag 10 februari 2011

FAQ - vragen van jullie die de komende tijd langs komen

Deze onderwerpen hoop ik voor de komende tijd te behandelen, op basis van jullie vragen. 

13 februari: In Hebreen 6 wordt gezegd dat er mensen zijn die in bepaalde omstandigheden niet meer terug kunnen keren naar God. Wat wordt daarmee bedoeld? Hoe moet je daar mee omgaan?

27 februari:  Er zijn mensen die denken dat God mensen straft door ze naar de hel te sturen,  waar de duivel ze dan ‘krijgt’ om ze te folteren. Klopt dat nu met wat er in de Bijbel staat?Komen straffen van de duivel of van God?
               
20 maart: Twee vragen tegelijk: Hoe weet je dat je wedergeboren bent?  Wat betekent het te weten dat we kinderen van God zijn? We lezen  1 Johannes 3: 1-7 en 1 Joh. 4: 7-12.

27 maart: Wat kun je nu uit Efese 2 leren  voor het samen gemeente zijn? (let op: dit is een wijziging!)

24 april:  In  Openbaring 21 vers 1, daar staat dat er een nieuwe hemel en een nieuwe aarde   komt, omdat de oude hemel en de oude aarde voorbijgegaan zijn. De vraag is nu:Waarom ook een nieuwe hemel?

De serie FAQ hoop ik te houden in de middagdienst. Iedereen dank voor het inleveren van vragen. Er is helaas geen ruimte om ze allemaal te behandelen, dus ik heb ook een aantal mensen moeten teleurstellen. De diensten kun je in de loop van de week nadat ze gehouden zijn hier naluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten