zaterdag 26 november 2011

Zwillbrocker venn

Vanmorgen hebben we een heerlijke wandeling gemaakt bij het zwillbrocker venn. We hebben heerlijk gewandeld, maar helaas geen flamingo's gezien. Wel een paar plaatjes geschoten van mooie zaken en heerlijke meiden.





Foto gemaakt door Maria

zondag 13 november 2011

Preekschets Efese 6: 10 tot 20, preek 2.

Klik hier voor de tweede preekschets over de wapenrusting in Efese 6. Het werk van de Boze wordt allereerst gepareerd met de waarheid. Dat noemt Paulus het eerste. Dat aspect komt in veel onderdelen van de wapenrusting naar voren. (helm van het heil, pantser van de gerechtigheid, het zwaard van de Geest, dat is Gods Woord) Elke keer gaat het er om dat je als Christen weet wie je mag zijn in Christus: gekocht en betaald! En elke keer is het nodig , als je niet in Christus bent, te zien dat je Hem nodig hebt!

'Waarheid maak mij vrij' 

zondag 6 november 2011

Efese 6: 10 - 20

Klik hier voor de preekschets ove Efese 6: 10 - 20 over standhouden en de wapenrusting van God aandoen. Om de preekschets af te drukken ga dan naar 'file' en druk dan op 'print (pdf)'. Het thema van de preek is 'jouw leven een slagveld?' Paulus roept ons op om in de kracht van de Here stand te houden tegen de smerige werken van de duivel.


Een 'panoplia', wapenrusting van een griekse soldaat.